maanantai 2. kesäkuuta 2014

Testissä Brooklyn Breweryn oluet ja Kuulas-luomuomenasiideri


Viikonloppuna tuli pidetty omaksi huvikseen pienimuotoinen olut tasting, teemana Brooklyn Brewery. Kyseisen panimon oluet on toki tullut vastaan useasti ennenkin, mutta en ikinä ollut maistanut useampi, yhtä aikaa, vierekkäin vertailen oluita keskenään.

Brooklyn Brewery on siis 1980-luvun lopulla perustettu, New Yorkissa toimiva ”pienpanimo” . Pika googletuksen perusteella yhtiön vuosituotanto on n. 30 miljoonaa litraa, niin mistään oikeasta pienpanimosta ei voida puhua. Maistetut oluet olivat:

Brooklyn Lager

Tavallista perusbisseä aavistuksen tummemman värinen ja reippaammin humaloitu. Jos tätä ajattelee peruslagerina, niin oikein hyvää. Illan paras!
Saatavana alkosta, hinta 3,19. Alc 5,2%
 

Brooklyn East India Pale Ale

IPA:ksi melko kevyt ja hento maku. Alkoholi maistuu läpi. Hassun makeanoloinen ja kukkainen.
Saatavana Alkosta, hinta 3,31. Alc 6,9%


Brooklyn American Ale

Tuli taas todistettu, että maitokauppavahvuisena pintahiivaoluet (Ale) ei toimi. Maistui kun joku hyvä jenkkiale olisi laimennettu vedellä.
Saatavana paikallisesta K-kaupasta. Hinta 2,90€. Alk 4,7%

 

Kaikissa kolmessa oluessa oli mukava amerikkalaistyylinen humalointi (rapsakka sitrus-maksu).  Väri ole suurin piirtein sama myös kaikissa. 
Tykkäsinkö? En tiedä miten tätä pitää ajatella – jos tätä ajattelee pienpanimona joka tekee käsityönä upeita oluita, niin melko heikko esitys. Taas jos tätä ajattelee suurena, kaupallisena panimona, niin oikein hyvä. En ehkä tämän maistelun perusteella suosittele näitä nautiskeluun, samalla hinnalla löytyy varmasti jotain mielenkiintoisempaa Alkon hyllystä. Tosin esim juhlissa tai jonkun BBQ ruoan kanssa varmaan toimiva ja hauska panimo.
 
 
 
 
 
Tuli myös kokeiltu Saimaan Juomatehtaan uutuus (???) siideri, Kuulas. Kyseessä siis Mikkelissa tehty luomusiider. Ymmärrykseni mukaan tätä on valmistettu tuorepuristetusta luomu omenamehusta – ei siis omenamehutiivisteestä, niin kun yleensä suomalaiset kai siiderit ovat.
Kaikin puolin todella kiva kokemus! Siideriksi hyvin kuiva ja kirpeä! Mukavaa nähdä että ruokakaupassa myytävä, panttitölkkiin pakattu suomalainen siideri voi olla näin hyvä! Pointsit kotiin Saimaan juomatehtaalle!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti