maanantai 26. toukokuuta 2014

Ribs À la Micke

Grillikauden ensimmäiset ribsit tuli tehtyä viikonloppuna. Käytin hyväksi kotitekoista Dry Rubia ja Jack & Coke BBQ kastiketta. Ribsien valmistus on helppoa, mutta aikaa vievää. Täydellisten ribsien tekoon voi helposti mennä jopa kuusi tai kahdeksan tuntia :D
 
Ribsien teko mun Trial and Error-metoodilla toimii suurin piirtein näin:

 

1:Puhdista porsaan Ribsit kalvoista, luunpaloista ym. Hiero pintaan dry rubbia - tietysti mieluiten kotitekoista. Laita Ribsit takaisin jääkaappiin ja annan maustua 2-4 tuntia.
 
 
 
 
 
 
 

 2. Laita ribsit kattilaan ja heitä mukaan yksi sipuli ja yksi porkkana. Lisää vettä niin että kaikki kattilassa oleva jää veden alle. Lisää suolaa, niin että veden suolapitoisuus on n. 1%. Keitä liedelle hiljaa vajaa 2 tuntia. Sammuta liesi ja anna ribsien vielä hengailla liemessä n. tunti. 
 
 
 3. Nosta ribsit varovasti pois kattilasta ja anna niitten kuivua ja kylmetä hetken. Poista mahdolliset porkkana ja sipulin palaset. Kaada BBQ kastiketta Ribsien päälle ja anna maustua 30-60min.
 
 
 
 
 
 
 
 
4. Grillaa ribsejä miedolla lämmöllä. Kääntele aina muutaman minuutin välin ja lisää BBQ kastiketta. Noin 10min grillauksen jälkeen ribsit ovat valmiit.
 
Olethan varovainen - Ribsit ovat todella mureita ja hajoavat helposti kun niitä grillailee.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti