maanantai 19. toukokuuta 2014

Big-Mike's BBQ Dry Rub


Big-Mike's BBQ Dry Rub



Tein itse ns. dry rub, eli karkea maustesekoitus mitä hierotaan erilaisten lihojen pintaan ennen grillaamista. Tähän mennessä on kokeiltu maustesekoitusta kaslerin ja naudan entrecôten kanssa. TOIMII!

Resepti oli about tämä:

3 osaa Maldon Smoked Sea Salt ("tavallinen" karkea merisuola toimii myös)
3 osaa demararasokeria
2 osaa paprikajauhetta
2 osaa kuivattuja yrttejä (itse käytin yhtä paljon persiljaa, timjamia ja rosmariinia)
1 osa mustapippuria
1 osa rosee pippuria
1 osa viherpippuria
1 osa sinapinsiemeniä
1 osa korianterisiemeniä
1 osa chili flakes

Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi. Käytin shottilasia ainesten mittaamiseen.

Todella yksinkertaista ja helppoa sekä kaikista parasta, ilman kaiken maailman lisäaineita mitä yleensä kaupasta ostetuissa maustesekoituksissa on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti