Big-Mike's "tuoteryhmä" sai ketsupin ja maustesekoituksen rinnalle (melko) perinteinen BBQ kastike. Kattilaan laitettiin porisemaan:
1 tölkki Kökistä (3,3dl)
1 dl Jack Daniel'sia
1 pieni sipuli
½ porkkana
2 valkosipulinkynttä
1 purkki tomaattipyreettä (70g)
1 dl Big Mike's Ketchupia
0,25dl Soijaa
0,25dl Balsamicoa
0,25dl Salsa de Chipotle
0,25dl Worchester kastiketta
1 rkl Piementon, eli espanjalaista savustettua paprikajauhetta
1 rkl fariinisokeria
1 rkl kuivattua timjammia
n. 20 tippaa Liquid Smoke, eli "luonnollista" savuaromia
Homma meni siis niin, että ensin paistoin oliiviöljyssä sipulit ja porkkana kattilassa. Lisäsin kaikki ainekset Liquid Smoke:ia lukuun ottamatta. Annoin kiehua hiljaa n. 1.5 tuntia. Ajoin sauvasekoittimella soosin tasaiseksi. Lisäsin Liquid Smoke-kastiketta aina muutama tippa kerralla ja maistoin milloin savunmakua oli mielestäni sopivasti.
Seuraavaksi suunnitelmissa on Ribsien grillaaminen käyttäen tietenkin omatekoista Dry Rubia ja BBQ kastiketta.
Huom! Light Kokista ei kuulemma kannata käyttää. Makeutusaine ei kestä lämmittämistä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti