Tuli tehtyä pulled pork hampurilaisia kotitekoisilla
hampparisämpylöillä. Väliin mahtui myös Cowlslawta ja marinoitua punasipulia. Oli muuten tosi hyvää!
Pulled Pork
Pulled pork voi valmistaa hyvin monella tavalla. Mulla se
tällä kertaa toimi näin: Pataan 500g porsaan niskaa ja 500g porsaan kylkeä
luulla mutta kamara poisteltuna. Hieroin lihoihin kotitekoista Dry Rubia.
Pataan päätyi myös yksi porkkana, yksi sipuli ja muutama valkosipulin kynsi.
Sekoitin keskenään 5dl korkea laatuista lihalientä, 1 dl Big-Mike’s Jack and
Coke BBQ kastiketta ja iso ruokalusikallinen Dijon sinappia. Kaadoin liemen
pataan. Pata meni uuniin klo 21 illalla ja oli siellä reilu 12 tuntia
90-asteessa. Aamulla nostin varovasti lihat liemestä, postin luut ja revin
lihan. Revityn lihan päälle kaadoin n. 1dl BBQ kastiketta sekä lisäsin suolaa, pippuria ja vähän viinietikkaa tasapainottamaan lihan rasvaisuus . Sekoitin
ja laitoin jääkaappiin odottaa iltaa.
Cowlslaw
1. Leikkasin yksi pieni varhaiskaali (n. 500g) ohuiksi suikaleiksi. Suolasin ja laitoin sen puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Pursisin turha neste kaalista.
2. Raastoin kaksi isoa porkkaakaan karkeaksi raasteeksi.
3. Valmistin itse sauvasekoittimella kotitekoista kokomunamajoneesia. Eli kulhoon 2dl hyvää öljyä, 1 kanamuna, suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Ei muuta ku sauvasekoitin kulhon pohjaan, täysvahti päälle samalla nostaen hyvin hiljaa sauvasekoitinta ylöspäin (n. 10 sek pohjasta pintaan). Itse olen huomannut että paras majo-öljy on Borgesin Extra Light Olive Oil - sopivan neutraali perusmajoon.
4. Sekoitin kaalisuikaleet, porkkana raaste ja majoneesi sekä n. 2 dl turkkilaista jugurttia (10% rasvaa). Sekaan myös suolaa ja pippuria. Cowlslaw valmis!
Karpalolla marinoitu punasipuli
Hampurilaissämpylät
Googlettamalla päädyin Ilta Sanomien Ruokala-sivustolle missä oli ohje miten valmistaa hampurilaissämpylä. Ohje löytyy täältä . Sämpylät olivat todella hyvät ja pehmeät, niin kuin aidon hampparisämpylän kuuluukin olla!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti