maanantai 26. toukokuuta 2014

Big-Mike's Hillbilly Burger


Tuli tehtyä pulled pork hampurilaisia kotitekoisilla hampparisämpylöillä. Väliin mahtui myös Cowlslawta ja marinoitua punasipulia. Oli muuten tosi hyvää!
 

Pulled Pork

Pulled pork voi valmistaa hyvin monella tavalla. Mulla se tällä kertaa toimi näin: Pataan 500g porsaan niskaa ja 500g porsaan kylkeä luulla mutta kamara poisteltuna. Hieroin lihoihin kotitekoista Dry Rubia. Pataan päätyi myös yksi porkkana, yksi sipuli ja muutama valkosipulin kynsi. Sekoitin keskenään 5dl korkea laatuista lihalientä, 1 dl Big-Mike’s Jack and Coke BBQ kastiketta ja iso ruokalusikallinen Dijon sinappia. Kaadoin liemen pataan. Pata meni uuniin klo 21 illalla ja oli siellä reilu 12 tuntia 90-asteessa. Aamulla nostin varovasti lihat liemestä, postin luut ja revin lihan. Revityn lihan päälle kaadoin n. 1dl BBQ kastiketta sekä lisäsin suolaa, pippuria ja vähän viinietikkaa tasapainottamaan lihan rasvaisuus . Sekoitin ja laitoin jääkaappiin odottaa iltaa.
 
 
 
 
 

 

Cowlslaw

 Kotitekoinen cowlslaw oli helppo tehdä.
1. Leikkasin yksi pieni varhaiskaali (n. 500g) ohuiksi suikaleiksi. Suolasin ja laitoin sen puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Pursisin turha neste kaalista.
2. Raastoin  kaksi isoa porkkaakaan karkeaksi raasteeksi.
3. Valmistin itse sauvasekoittimella kotitekoista kokomunamajoneesia. Eli kulhoon 2dl hyvää öljyä, 1 kanamuna, suolaa, pippuria ja sitruunamehua. Ei muuta ku sauvasekoitin kulhon pohjaan, täysvahti päälle samalla nostaen hyvin hiljaa sauvasekoitinta ylöspäin (n. 10 sek pohjasta pintaan). Itse olen huomannut että paras majo-öljy on Borgesin Extra Light Olive Oil - sopivan neutraali perusmajoon. 
4. Sekoitin kaalisuikaleet, porkkana raaste ja majoneesi sekä n. 2 dl turkkilaista jugurttia (10% rasvaa). Sekaan myös suolaa ja pippuria. Cowlslaw valmis!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karpalolla marinoitu punasipuli

 Karpalolla marinoitu punasipuli on lähestulkoon klassikko meidän huushollissa. Sopii hyvin monen kanssa. Eli näin:
Suikaloi veitsellä tai mandoliinilla yksi punasipuli. Laita sipuli purkkiin ja kaada päälle yhtä paljon oliiviöljyä, sitruunanmehua ja karpalomehutiivistettä (Bruneby) niin että puolet sisällöstä ovat liemen alla. Laita mukaan n. 10 kuivattua karpaloa. Ravista purkki voimakkaasti. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi maustumaan.
 

Hampurilaissämpylät

Googlettamalla päädyin Ilta Sanomien Ruokala-sivustolle missä oli ohje miten valmistaa hampurilaissämpylä. Ohje löytyy täältä. Sämpylät olivat todella hyvät ja pehmeät, niin kuin aidon hampparisämpylän kuuluukin olla!

Ennen tarjoilua,

Lämmitin uunissa pulled porkin, ja nostin jääkaapista esiin cowlslawn ja sipulin. Hampurilaisen kokoaminen oli helppoa ja nopeata kun kaikki oli valmista. Saatiin vielä iloksemme yllätysillallisvieras ja koko porukalle näytti Hillbilly Burgerit maistuvan!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti