maanantai 26. toukokuuta 2014

Kotitekoinen Raparperi-Mansikka Jäätelö


Maustoin juhannusta ajatellen itse snapsia (blogikirjoitus tulossa – kunhan snapsit ovat valmiit). Tein kahta eri makuvaihtoehtoa ja toiseen niistä tarvitsin yhden raparperivarren kuori – mutta itse syötävä osa jäi yli, niin päätin valmistaa siitä jäätelöä.
Homma menee siis näin:


Jätskin peruspohja:

Kattilaan 2dl kermaa, 2dl maitoa ja 1dl sokeria. Kiehauta seos. Heti kun kiehauta, nosta pois liedeltä ja lisää 4 kananmunan keltuaista. Sekoita hyvin ja anna kylmetä ja laita jääkaappiin. Tätä "taikinaa"voi käyttää periaatteessa missä makuisessa jätskissä vaan.


Jos tekee jotain hedelmäjäätelöä kannattaa lisätä hedelmät soseutettuna vasta ennen kuin laittaa jätskin jäätelökoneeseen.
Kokonaiset vaniljatangot, erilaiset siemenet ja mausteet mitä ei kuulu syödä kannattaa lisätä kun jäätelö "taikina" on kiehunut ja siivilöidä pois ennen jätskikoneeseen laittamista.
 
 
 

Raparperi ja Mansikka pyreen teko


 















Valmistin sekä mansikka että raparperi pyreen jätskin maustamista varten. Homma toimi näin:
 
Raparperi pyree: Laitoin raparperivarren leikattuna kattilaan. Kaadoin päälle 0,5dl sokeria ja 0,5dl vettä. Keitin hiljaa n. 15 min. Sekoitin ja homma oli valmis.
Mansikka pyree: Puhdistin ja perkasin 4 mansikkaa. Laitoin blenderiin ja kaadoin 1rkl sokeria ja 1rkl vettä päälle. Ajoin tasaiseksi
 

Viimeseksi sekoitin jäätelötaikinan ja hedelmäsoseet keskenään ja kaadoin jäätelökoneeseen. Jäätelökone hoitaa loput!

Kaupasta ostetuissa jäätelöissä on lähes poikkeuksetta todella paljon turhia lisäaineita. Jos on hyvä jäähdyttävä jäätelökone (ja tietysti muutama tunti aikaa odottaa) niin jäätelön teko itse, käyttäen vaan siihen kuuluvia raaka aineita on naurettavan helppoa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti