maanantai 2. kesäkuuta 2014

American Mustard


Jouluksi on tullut tehtyä perinteistä "suomalaista" sinappia moneen otteeseen. Tällä kertaa ajattelin kokeilla tehdä Amerikkalaistyylinen hodari ja hamppari sinappi. Hyvää tuli ja valmistukseen meni ehkä 5min. Näin tein:

Kaadoin blenderiin:
1dl kylmää vettä
0,25dl sinapinsiemeniä
1 rkl korianterin siemeniä

Annoin seistä jääkaapissa noin kaksi tuntia. Tämän jälkeen blenderi käyntiin muutamaksi sekunniksi, niin että siementen rakenne hajosi vähän, mutta ei täysin.

Lisäsin tämän jälkeen:
1dl Colman's sinapijauhe
0,5dl sokeria
0,5dl omenaviinietikkaa
1tl kurkumaajauhetta

Sekoitin kaikki ainekset keskenään lusikalla. Tämän jälkeen sinappi puhtaaseen lasipurkkiin ja jääkaappiin vuorokaudeksi ennen syömistä.



Sinappista tuli aika voimakasta, joten jos haluaa miedompaa sinappia, niin voi varmasti lisätä sokerin määrää ja vähentää sinapinsiementen määrää vastaavasti sekä käyttää enemmän vettä ja vähemmän omenaviinietikkaa.

Jos haluaa "suomalaisempaa" sinappia, esim. grillimakkaran ym kanssa, hyvä lähtökohta on että laittaa kattilaan ja sekoittaa keskenään:

1dl sinappijauhetta
1dl sokeria
1dl kermaa
tilkan valkoviinietikka.

Sitten ei muuta kun liesi päälle ja kun seos kiehahtaa, niin ottaa kattilan pois liedeltä ja lisää siihen yksi kanamuna. Valmista!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti