torstai 26. kesäkuuta 2014

Juhannus Snapsit



Kun Suomen saaristossa vitetään juhannusta, niin muutama hyvä snapsi pitää tietenkin juoda. Päätin tehdä kaksi mahdollisemman erillaista snapsia ruoan kanssa nautittevaksi



"Halsholmens Sommar Sup"

Purkkiin meni yhden raparperivarren kuori, yhden sitruunan kuori, yksi pala kuivattua inkivääriä ja yksi tähtianis. Päälle kaadoin 5dl peruskossua. Unohdin purkin jääkaappiin vajaksi kuukaudeksi. Siivilöin kuoret pois, lisäsin n 1tl hunajaa ja kaadoin uuteen purkkiin. Tarjosin snapsin jääkaappi kylmänä juhannusaaton Amuse Bouchen kanssa. Amusena oli siivu uutta perunaa jonka päällä siianmätiä, smetanaa ja 1-2-3 öljyliemessä marinoitua kevätsipulia.




"Skärgårds Akvavit"

Perinteinen ruotsalainen lähestymistapa - eli kuminaa, fenkolin siemeniä ja oman maan katajanmarjaa, jokaista noin 1rkl. Sama homma ku edellinen, eli päälle 5dl kossua ja jääkaappiin kuukaudeksi. Siivilöin siemenet pois, lisäsin n. 5cl kolmen tähden jallua ja pullotin pieniin pulloihin. Tarjottu alkuruoan kanssa joka oli saaristolaisleipä jonka päällä matjessilliä, kaprista, kanamunaa, kevätsiplia, ja creme freshiä sekä voissa paistettja krutonkeja saaristolaisleivästä.






Molemmat snapsit olivat tosi hyviä. Itsemaustettu snapsi on helppo tehdä ja takuuvarma "party trick" mitä vieraat arvostavat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti