Demon annos "Space Cream 2014" |
Kesäkuun puolessa välissä järjestettiin ehdottomasti kesän kivoin ruokatapahtuma, Taste of Helsinki. Homman nimi on siis se, että useampi (tänä vuonna 11) huippuravintolaa Helsingistä ja muualta suomesta kokoontuvat Kansalaistorin Puistoon. Jokaisessa ravintolassa on 3-4 erilaista maisteluannosta tarjolla. Jokainen TO.H-kävijä voi itse valita mitä syö mistäkin ravintolasta. Annokset maksavat 5-6 euroa/kpl. Huippuhyvä konsepti!
Ravintolat jotka olivat T.O.H:ssa olivat:
Ask
Bertha
Demo
Emo
Farang
Juuri
Kaartin Hodari ja Hummeri
Bistro o Mat
Postress
Sami Tallberg
Smakbyn Åland
Paikalla oli myös useampi viinimaahantuoja, mistä Vindirektin valikoima tekivät meihin suurin vaikutus. Varsinkin Vindirektin Sherry; Bodegas Hidalgo Manzanilla La Gitana ja Bourgognelainen punaviini Olivier Leflaive Volnay 1er Cru Mitans tekivät minuun vaikutuksen.
Yhteensä syötiin kai 19 eri annosta. Kuvia annoksista lyöty blogikirjoituksen lopusta. Mikä oli paras??? Paras fiilis jäi Ravintola Juuresta ja Hodari ja Hummerista. Varsinkin Juuren annokset
Prässättyä graaviahventa ja Luomukyyttöä ”nose to tail” Gobbas Gårdin kevätspelttiä olivat molemmat todella hyviä. Hodari ja Hummerin Oskarin hodari vasikasta, parsasta ja jättikatkaravuista oli ylivoimaisesti paras syömäni hodari ikinä. Hodari ja Hummerin Vege-dogi sekä hummeririsotto olivat myös todella hyviä.
Postessin "Savulohisäilyke ja Postresin saaristolaisleipää" joka "tarjoiltiin" säilykepurkista oli hauska. Myös Emonn rapukakku jäi mieleen TOHn paras jälkkäri oli ehdottomasti Askin Suolaheinää & valkosuklaata.
Ask / Suolaheinää & valkosuklaata |
Emo / Rapukakkua ja fenkolia sekäKananpoikaa ja varhaiskaalisalaattia |
Smakbyn Åland / Pitkään kypsytettyä Ahvenanmaalaista lammasta, kermaista kastiketta, Smakbyn lammasmakkaraa |
Smakbyn Åland / Ahvenanmaan pannukakusta, luumuja ja kermavaahtoa |
Hodari ja Hummeri / Kuninkaallinen hummeririsotto |
Hodari ja Hummeri / Varhaisperuna, tuore parsa hodari ja tryffeliä |
Hodari ja Hummeri / Oskarin hodari vasikasta, parsasta ja jättikatkaravuista |
Farang / GREEN SHELL MUSSEL |
Farang / COCONUT CARAMEL PORK |
Postres / Savulohisäilyke ja Postresin saaristolaisleipää sekä Uusia perunoita ja anjovisvoita |
Postres / Paahdettu Couscous-salaatti ja harissamajoneesia |
Postress / Tuttifrutti-calippo |
Juuri / Prässättyä graaviahventa |
Juuri / Luomukyyttöä ”nose to tail”, Gobbas Gårdin kevätspelttiä |
Bistro o Mat / Aniksella maustettua lohta, katkarapuja ja avocado |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti