lauantai 28. kesäkuuta 2014

Middag på Restaurang Nautical i Mariehamn



Kesälomalla tuli joka vuotiseen tapaan käytyä purjeveneellä Maarianhaminassa. Jos on suinkin ollut mahdollisuus, niin olemme myös syöneet illallista Nautical-Ravintolassa.

Restaurang Nautical sijaitsee västra hamnenissa, sjöfarts museumin yläkerrassa. Upea näkymä avautuu merelle päin mistä voi seurata laiva- ja huvivene liikennettä. Heti ikkunoiden alla on purjelaiva Pommern. Eli olosuhteet ovat ehdottomasti kohdallaan.

Ravintola edustaa klassista ja eleganttia tyyliä. Valkoiset pöytäliinat, tarjoiluhenksu kutsuu asiakkaita "herraksi"... jne. Menuu kostuu muutamasta alku-, pää- ja jälkiruoasta. Ruoka edustaa klassista skandinaavista tyyliä parhaimmillaan. Lähes kaikki raaka-aineet ovat Ahvenanmaalta.

Ilta alkoi Henriotin Blanc-de-blanc sampanjalla ja Amuse Bouchella, joka oli sienikeitto.




Jatkettiin lohitartarilla mikä tarjottiin kurkun, pikkelöidyn fenkolin ja svartbrödin kanssa. Toisena annoksena oli klassikko siianmädistä, smetanasta ja mini-blineistä.






Pääruoaksi söimme voissa paistettua ahventa uusilla perunoilla ja hummerikastikkeella sekä grillattua turskanselkää kanttarelleilla ja puikulapyreellä. Viininä meillä oli harvinaisen hyvä ja mineraalinen perus-chablis.




Jälkiruoaksi otimme "suklaa jäätelöä" mantelikeksillä ja tyrnihillolla sekä Rabarperi consome mantelikakulla. Lasillinen Tokayta kyytipojaksi. Toimi!





Illan kruunasi Espresso sekä lasillinen Äppelbrand (ent. "Ålvados") joka on Ahvenanmaalla valmistettua "calvadossia".





Taas jälleen kerran Nautical todisti olevansa yksi Suomen ehdottomasti parhaista ravintoloista. Tosin tyyli on aika "formal" joten se voi tuntua ehkä vähän vanhanaikaiselta ja jäykältä.

Nähdään vuoden päästä Nautical ja Maarianhamina! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti