perjantai 6. kesäkuuta 2014

Erillainen grillattu kasleri ja punainen Loire


Viime viikonloppuna tuli kokeiltu grillata kasleria, mutta vähän eri tavalla kun yleensä. Tällä kertaa kokeilin keittää kasleria oikein mureaksi ja ylikypsäksi ennen grillaamista. Hyvää tuli ja tosi helppo tarjota vaikka vieraille. Näin homma eteni keittiössä:


1. Laitoin 1,2kg pala kasleria kattilaan ja hieroin kotitekoista Dry Rubbia pintaan. Joukkoon salottisipuli, porkkana ja yksikyntinen valkosipuli. Kadoin päälle 50-50 suhteessa kanalientä ja valkoviiniä, niin että liha melkein peittyi nesteellä. Keitin hiljaa 4 tuntia, sammutin leiden ja annoin lihan hengailla liemessä vielä reilu tunti. Nostin lihan liemestä ja laitoin sen pakastimeen. Tämä vaihe voi hyvin tehdä vaikka edellisenä päivänä.

Ennen keittämistä




2. Leikkasin varovasti rikkomatta mureta lihaa viisi paksua pihviä kaslerista. Päälle laitoin vähän omaa BBQ kastiketta. Luulen että hirveän ohuita pihvejä ei pysty leikkaa, niin kannattaa varata 250-300g per syöjä.

...ja keittämisen jälkeen

3. Grillasin pihvit miedolla lämmöllä. Koska liha oli jo kypsää, päätin grillata pihvejä vaan toiselta puolelta. Näin ollen sain pihvin upean grillipinnan, mutta ilman että maku olisi liian grillatun oloinen. Sokeria sisältävä BBW kastike karamellisoitui myös upeasti tällä tavalla.

4. Tarjosin pihvit sitruuna-rakuuna maustevoin sekä uunissa paahdettujen uusien perunoiden ja porkkanoiden kanssa. Viereen myös raikas vihreä salaatti kotitekoisella sinappi-vinegrette kastikkeella.





Grillatun kaslerin kanssa tuli juotua aavistuksen harvinaisempi viini, eli Ranskan Loiren laaksosta tuleva puneviini valmistettu Cabernet Franc rypäleestä. Viinin takana oli Domaine de la Chevalerie niminen tuottaja Bourgueil:in alueelta.

Todella positiivinen kokemus - Viini oli hyvällä tavalla kevyt ja elegantti, mutta runsas hapokkuus toimi hyvin grillatun possun kanssa. Jotenkin olisi voinut kuvitella tätä marjaisena ja kevyenä Pinot Noir:ina missä olisi ollut Cabernet Sauvigniona seassa antamaan voimaa ja herukkaisuutta. Tilattu briteistä, hinta muistaakseni n. 15 euroa. Skål!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti