torstai 26. kesäkuuta 2014

Big-Mike's Deluxe Burger


Big-Mikes Hillbilly Burger sai kaverikseen Deluxe Burgerin jossa on naudan sisäfilettä ja kotitekoista Bearnaise-kastiketta.

Bearnaise kastiketta olen tehnnyt useasti viime aikoina ns. helpomman kaavan katta. Ensin keitetään reduktio mihin tulee salottisiplia, rakuunaa, valkoviiniä sekä valko/omena-viinietikkaa. Kun reduktio on kiehunut kasaan (0,5-1dl nestettä jäljellä) siivilöidään sipulit ym pois


Itse kastike valmistan siten että sulatan n. 200g voita ja lämmitän sen kattilassa oikein lämpöiseksi. Lämmitän etukäteen tehty reduktio kiehmispisteeseen. Lisään siihen 4 kanamunan keltuaista ja vatkaan niitteen rakenne rikki. Annan kanamunan kypsyä aavistuksen verran ja kaadan seoksen "bamix-kulhoon". Kaadan kuuma voisula varovasti joukkoon ja miksaan ainekset keskenään sauvasekottimella, niin kuin majoneesiä tekisin.

Reduktio valmis siiviköitäväksi



Muuten hampparin teko on helppoa :) Suolalla ja pipprilla maustettuu pihvi grilliin ja leivät hetken päästä perään. Tällä kertaa käytin kaupasta ostettuja leipiää. Ohje omantekoiseen sämpylään löytyy Hillbilly Burger blogikirjoituksesta. 

Leipien väliin en laittanut muuta kun pihvi, kastike ja vähän paahdettua hodarisipulia. Laitoin grillivarteen kirsikkatomaattia, cocktail suolakurkkua ja cheddar ja gruyere juustoa. Tökkäsin vartaan hamprilaiseen ja tarjosin kotitekoiseten lohkoperunoiden ja santsauus-bearnaisen kanssa ::D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti