torstai 4. syyskuuta 2014

FFÖ - Mikkellerin olutta Ölhus Stockholmissa



Eka kalja eräänä elokuisena perjantaina oli Tanskalaisen Mikkeller "kulttipanimon" tekemä olut nimeltään Wheat Is The New Hops. Samalla tuli kokeiltu toistamiseen Annankadulla sijaitsevaa Ölhus Stockholmia.

Olin aikaisemmin käynyt Ölhus Stockholmissa ja tiesin, että ne olivat erikoistunut Ruotsalaisiin ja Tanskalaisiin pienpanimo oluisiin. Olin myös huomannut että Mikkeller panimo, mistä minä tykkään erityisesti, oli hyvin edustettuna.



Wheat is the new hops-olut oli baarimikon suositus kun kerroin haluavani Mikkelleriä. Kyseessä oli siis "vehnä-ipa". Eli reippaasti humaloitu, melko vahva vehnäolut. Kuultuani vehnä-ipasta innostuin! Tavallista India Pale Alea on IPA-buumin myötä tullut juotua niin paljon, että se ei oikein jaksa innostaa enää. Perinteinen saksalainen vehnäolut on aika nähty juttu myös. Eli odotukset olivat suuret ja olin innoissaan kun kerrankin oli jotain "uutta" saatavana. Maku ei valitettavasti oikein yltänyt odotusten tasolle. Vehnän maku oli melko hento ja sokkona olisi voinut luulla tätä tavalliseksi IPAksi. Olut oli kylläkin harivaisen hyvä, mutta olin ehkä odottanut jotain erikoisempaa.



Vaimoni otti Malmgårdin panimon Craft Cider. Porvoossa sijaitseva Malmgårdin panimo oli nyt onnistunut! Todella kuiva, oikeista omenoista tehty käsityöösiideri vihdoinkin suomesta! Suosittelen!

 

Ölhus Stockholmilla on myös kiva hodari menu. Valittavana on viitisen erilaista hodaria ja muutama lisuke. Hodarissa oli aito tanskalainen (tai ainakin sen näköinen) punainen nakki! Leivät olivat "oikeata leipää" eikä sellaista hotdog-hötöleipää. Hyvät soossit ja muut täytteet! Toimii!

Kaikin puolin Ölhus Stockholm on kiva paikka! Hyvä valikoima oluita ja siideriä, kiva sisustus ja sillviisii. Ei voi valittaa! Sinne voisi mennä vaikka heti uudestaankin :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti