maanantai 15. syyskuuta 2014

Wege-Wednesday: Kasvis couscous ja Falafelia

 
Eräänä keskiviikkona päätin tehdä ekaa kertaa ever kasvisruokaa illalliseksi. Olen tehnyt couscousia kasviksilla lisukkeeksi (kanan kanssa) muutama kerta, mutta päätin ottaa kasviscouscous seuraavalle tasolle. Lautaselle päätyi siis Couscousin lisäksi stokkan delistä ostettuja Falafel pyöryköitä sekä kotitekoiset Tahini- ja Tzatziki -kastikeet.



Aloitin aterian valmistaminen tekemällä kastikkeet valmiiksi.

Tzatzikin käytin puol purkkia Valion maustamatonta turkkilaista luomujuggia, puolikas kuorittu ja raastettu kurkkua mistä puristin osa "mehusta" käsin pois, raastettua valkosipulia sekä tilkka sitruunanmehua ja oliiviöljyä.

Tahini taas tein paahtamalla seesamsiemeniä pannulla jonka jälkeen kaadoin siemenet oliiviöljyn keran blenderiin. Ajoin tasaseksi massaksi ja lisäsin oliiviöljyä kunnes seos oli sopivan juoksevaa.

Kastikkeiden jälkeen alkoi armoton kasvisten pilkkominen.

Ensin pilkoin hyvin pieneksi yksi yksikyntinen valkosipuli, salottisipuli ja porkkana. Seuraavaksi oli vuorossa yksi pieni keltainen paprika pieni kesäkurpitsa, kirsikkatomaatteja sekä kaksi avokadoa. Laitoin myös valmiiksi esille lautaselle pakastettuja (sori laiskuus iski) vihreitä papuja, cashew pähkinöitä, kuutioitua fetajuustoa ja kuvattuja karpaloita


Aloitin paistamalla oliiviöljyssä sipulit ja porkkana kypsäksi. Lisäsin kesäkurpitsat, parikat ja pavut. Valmistin couscousin paketin ohjeen mukaan. Kun couscous oli valmis kaadoin sen ja loput ainekset myös paistokasariin ja sekoitin huolella. Annoin lämmetä liedellä muutama minuutti. Valmista!





Lämmitin valmiit falafel pyörykät. Asetin ensin syvään lautaseen kasviscouccous, laitoin sen päälle falafel pyörykät. Falafelejen päälle laitoin tahainikastiketta ja tzatziki sivulle "dippikastikeeksi"

Omasta mielestä ruoka onnistui hyvin ja kasvisruoka maistui minulle vaikka olen vannoutunut lihasyöjä. Muut syöjät tosin eivät olleet yhtä innoissaan kasvisruoasta :D Vege-Wednesday taisi jäädä ainutkertaiseksi :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti