torstai 21. elokuuta 2014

Kotitekoinen Rillette



Ostin paikallisesta K kaupasta yksi jättikokoinen, eli vajaan kilon häränkyljys ilman että minulla ollut pienintäkään hajua mitä siitä valmistaisin. Eka visio oli, että keittäisin sen ensin oikein mureaksi ja kypsäksi jonka jälkeen grillaisin sen nopeasti.


Häränkyljykseen hieroin ensin Big-Mike's Dry Rubia jonka jälkeen kyljys päätyi pataan. Padassa oli sipulia, porkkanaa ja valkosipulia. Sekoitin liemen missä oli n. 2 litraa vettä, 0,5dl soijaa, 0,5dl balsamicoa ja 0,5dl sokeria ja 25g suolaa. Kaadoin liemen pataan ja annoin kiehua hiljalleen 4-5 tuntia liedellä.


 
Huomasin jossain vaiheessa että kyljys oli hajonnut niin että sen grillaaminen olisi vaikeata. Nopeasti piti siis keksiä Plan-B. En tarvinnut kauan miettiä, ennen kun keksin että tekisin lihasta Rilletteä... tai ainakin jotain sen kaltaista. Oikeaoppisesti Rillette on siis vanha ranskalainen, rasvassa haudutettu ja säilytetty lihasäilyke. Lisää voi lukea vaikka tästä.
 
Kun liha oli kiehunut mielestäni valmiiksi, niin poistin siitä luut ja muut "niljakkaat". Revin lihan polled pork tyylillä ja päälle kaadoin reilusti oliiviöljyä ja maustoin Dijon sinapilla, rakuunalla ja rose' pippurilla. Laitoin Rilletteen purkkiin odottamaan syömistä.
 
 
Kotitekoinen Rillette maistui loistavasti patongin kanssa. Lasissa oli Gonzales Byass:in Moncola viini vuodelta 2006. Kivasti aavistuksen kehittynyt Syrah-Cabernet bledi Espanjan Cadizistä - TOIMII! :D

 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti