maanantai 18. elokuuta 2014

Champagne in the sky ja aina yhtä loistava Pastis


Sain ystäviltä syntymäpäivälahjaksi lahjakortin Champagne In The Sky -tapahtumaan. Homman nimi on siis se, että sinut (ja 21 muuta ihmistä ) nostetaan n. 50 metrin korkeuteen missä juot kaupungin yllä lasillinen Champagnea, nautit upeasta maisemasta ja (toivon mukaan) hyvästä säästä... ja tietenkin pieni lisäjännitys tuo se tosiasia että roikut ilmassa :)


Tapahtuma kiertää käsittääkseni Eurooppaa ja Helsingin Rautatietorilla tapahtuma järjestettiin kaksi erillistä viikkoa kesän aikana. Tarjoilla on varmaan viitisentoista "kattausta" päivän aikana - aamupalaa, lounasta, iltapäivä skumpat, dinneriä ja lopuksi vielä drinksuja.

 
 
 
Tarjolla oli Mumm'in Champagnea ja pieni suupala. Annos koostui jonkin sortin "graavatusta" härän sisäfileestä, punajuurista vuohenjuusto kreemistä.
 
 
Kaikin puolin Champagne in the Sky oli mahtava kokemus! Sää suosi, Mumm Champagne maistui paremmalta kun koskaan, ruoka oli hyvää, sekä tarjoiluhenkilökunta ja turvallisuushenkilökunta oli todella asiantuntevia.  Suuuuuuri kiitos vaan lahjan antaneille :)
 
Matka jatkui vielä Cafe Esplanadin, kenkäkaupan ja Bryggeri Helsingin kautta Ravintola Pastis:in. Välikommenttina pakko mainostaa, Bryggeri Helsingin terassi oli todella kiva, positiivinen yllättäjä! Siinne siis kaljalle kaikki!
 
 
 
Meidän lemppariravintola Pastis oli taas aivan huippu! Päätettiin kuitenkin syödä ns lyhemmän kaavan kautta. Alkuruoaksi söin itse Maalaissalaatin missä oli katkarapuja ja pulpoa. Pulpo on pieni muste kala :) Rouva otti briossin missä oli savustettua taimenta.
 

 
Pääruoaksi otimme molemmat ns. päivän kala. Kyseisenä päivänä oli Puna anturaa Tanskasta tarjolla. Kala oli hauskasta leikattu, niin että selkäranka oli vielä mukana, mutta nahka ja pää poistettuna. Kala oli kevyesti leivitetty. Kyytipojaksi tietenkin Pastiksen legendaariset tryffeli ranskikset.
 

 
 
Jälkkäriä emme tällä kertaa ottaneet, mutta espresso ja talon Petit Four maistui hyvän illallisen pääteeksi.
 
 
 
Juotiin kaksi lasia viiniä ruoan kanssa. Annoimme viinin valinnan suhteen vapaat kädet tarjoilialle. Saatiin ensin Sancerrea, eli Ranskan Loire-laaksosta tuleva Sauvignon Blanc viini jonka jälkeen Venetosta, Italiasta tuleva Soave. Molemmat viinit olivat hyviä. Omaan makuun kevyempi ja hapokkaampi Sancerre toimi paremmin kun selvästi raskaampi ja tuhtimpi Soave.
 
Oli  mahtava iltapäivä taas jälleen kerran kaikin puolin!
 

 
 
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti